Skriv ut denna sida
måndag, 26 september 2022 15:13

Zelda II: The Adventure of Link fyller 34 år

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Idag vill vi på Nintendowebben uppmärksamma att spelet Zelda II: The Adventure of Link till Nintendo Entertaiment System fyller år.

Zelda II: The Adventure of Link
Idag är det exakt 34 år sedan Zelda II: The Adventure of Link lanserades i Sverige.

Zelda II: The Adventure of Link (förkortat AoL. Ibland felaktigt kallat för Zelda II: Link´s Adventure) är ett TV-spel som släpptes på Nintendos konsol NES (Nintendo Entertainment System) 1988 och är det andra spelet i The Legend of Zelda-serien. Spelet återutgavs på Game Boy Advance 2004. Själva spelkassetten, som vanligtvis var i grå plast, var precis som föregångaren The Legend of Zelda helt guldfärgad. Spelet utvecklades av mannen bakom Super Mario Bros-serien och många andra av Nintendos storsäljare, Shigeru Miyamoto.

Det har utkommit flera utgåvor av spelet. De flesta med guldfärgade kassetter, men också en där kassetten var i grått standardutförande (endast i USA).

Spelet har släppts till Game Boy Advance 2005 som en del av NES Classics-serien, det släpptes 2007 till Wii Virtual Console, 2012 till 3DS Virtual Console, 2013 till Wii U Virtual Console och 2016 kom det som ett av 30 spel på Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System. 2019 släpptes det som en del av Nintendo Switch Online - Nintendo Entertainment System.

Boxart

Zelda II: The Adventure of Link Zelda II: The Adventure of Link

Bilder

Läs 376 gånger
Christian Karlsson

Senaste från Christian Karlsson

Relaterade artiklar (efter tagg)