måndag, 14 november 2016 19:55

The Legend of Zelda: Collector's Edition

Skrivet av

Så var det dags att recensera en klassisk bonuskiva som släpptes till Nintendo GameCube.

The Legend of Zelda: Collector's EditionThe Legend of Zelda: Collector's Edition är Nintendos nya bonusdisc till GameCube. Spelet innehåller inte mindre än fyra helt kompletta spel och ett demo till ett av 2003 års bästa spel. Denna skiva innehåller även två unika Zelda-filmer.

The Legend of Zelda (NES)
15 november 1987
Antal minnesblock: 3
En ny legend och en ny spelgenre tar sin början. Links första äventyr var unikt på många sätt. I The Legend of Zelda var det första gången möjligt att spara sitt spel på kassetten. Link var tvungen att använda både svärdet och tanken för att komma förbi e många passager och gåtor som han ställdes inför. Den unga hjälten hittade åtta bitar av TriForce, som ledde till en avgörande strid med Ganon. Links första äventyr är ett riktmärke i spelhistorien.
The Legend of Zelda (Nintendo Entertainment System - NES)

Zelda II: The Adventure of Link (NES)
26 september 1988
Antal minnesblock: 3
Links andra äventyr skilde sig mycket från hans tidigare. När Link vunnit erfarenhet efter att ha dräpt fiender besökte han städer för att få ledtrådar och nya formler. Prinsessan Zelda hade fallit i en djup sömn och kunde bara väckas när Link hade placerat sex stenar i lika många statyer och besegrat roten till allt ont - hans egen skugga.
Zelda II: The Adventure of Link (Nintendo Entertainment System - NES)

The Legend of Zelda: Ocarina of Time (N64)
11 december 1998
Antal minnesblock: 9
För första gången upplevde Link landet Hyrule tredimensionellt, vilket bara det gjorde äventyret storslaget. I de enastående vackra landskapen gick Link omkring och fiskade, spelade flöjt och sprang ikapp med en maratonlöpare. När allvaret trädde in var han dock snabb med att ta fram svärdet och svinga det mot allt ifrån ettriga fåglar till enorma dinosaurieliknande varelser. För att ställa ordningen tillrätta reste Link mellan två olika tidsperioder.
The Legend of Zelda: Ocarina of Time (Nintendo 64 - N64)

The Legend of Zelda: Majora's Mask (N64)
16 november 2000
Antal minnesblock: 21
Den 16 november 2000 tog den andra och sista delen till Nintendo 64 av legend om Zelda sin början. Link har förflyttats till en parallelvärld och måste rädda den från en måne som sakta men säkert faller ner över landet. Säkerligen har detta dystra scenario någonting med den magiska masken att göra. Tiden används på ett unikt sätt, vilket gör detta äventyr mer magiskt och dramatiskt än någonsin tidigare.
The Legend of Zelda: Majora's Mask (Nintendo 64 - N64)

The Legend of Zelda: The Wind Waker (GCN)
2 maj 2003
Antal minnesblock: Går ej att spara, då det endast är en demo
Detta är bara en demo av The Legend of Zelda: The Wind Waker. Man får välja en av följande tre platser, Dragon Roost Dungeon, Windfall Island eller Forsaken Fortress, där man får spela i 20 minuter.
The Legend of Zelda: The Wind Waker (Nintendo GameCube - GCN)

Bilder

Betyg

10/10

Mer info

  • Boxart: Boxart
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: Nintendo
  • Utgivare: Nintendo
  • Svensk distribution: Bergsala AB
  • Spelare: 1
  • Kontroller: Nintendo GameCube Controller
  • Kompatibla tillbehör: Memory Card 59, Memory Card 251
  • Release: fredag, 14 november 2003
Läs 3123 gånger
Logga in för att kunna kommentera

Veckans fråga

Inga resultat hittades.

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30