The Legend of Zelda: The Wind Waker

Written by  måndag, 14 november 2016

Så var det dags att recensera spelet som fått stå ut med mycket kritik för sitt val av grafik.

The Legend of Zelda: The Wind WakerDen 2 maj 2003, dagen innan Nintendo GameCube fyllde 1 år i Sverige, var det premiär för Links nästa äventyr. Du kan redan nu börja planera ledighet och semester samt markera hela maj i almanackan som "upptagen". För The Legend of Zelda: The Wind Waker är ett spel som går före allting annat.

Dirigera vinden
Nyfikna äventyrare blir sannolikt ännu mer nyfikna bara av att läsa undertiteln på det här Zelda-spelet - vad är The Wind Waker" för något? Wind Waker är en magisk stav som hjälten Link använder som taktpinne för att spela magiska toner. Tonerna har bland annat förmågan att ändra riktningen från vilken vinden blåser.

Genom att ändra vindriktningen kan Link använda sin segelbåt att färdas över havet till nya öar och områden. Vinden har flera andra, liknande användningsområden i det här spelet, så Link måste kunna dirigera och styra den för att lyckas med sitt äventyr.

Limited Edtion

The Legend of Zelda: The Wind Waker Limted Edition

The Legend of Zelda: The Wind WakerLimted Edition med bonusskiva!

Om du har förhandsbokat eller är bland de första som köper The Legend of Zelda: The Wind Waker får du inte bara ett The Legend of Zelda-spel, utan hela tre stycken!

Vi vet att det låter för bra för att vara sant, men om du snabbar dig på att inhandla The Legend of Zelda: Wind Waker Limted Edition får du två spelskivor istället för en. På den första finns The Legend of Zelda: The Wind Waker och på den andra en konvertering av Nintendo 64-spelet The Legend of Zelda: Ocarina of Time, samt en något förnyad version av det spelet: The Legend of Zelda: Ocarina of Time: Master Quest. På den andra spelskivan ligger dessutom filmer på Nintendo GameCube-spelen F-Zero, 1080° Avalanche, TimeSplitters 2, Phantasy Star Online Episode I & II, Rayman 3: Hoodlum Havoc, Super Monkey Ball 2 och The Legend of Zelda: A Link to the Past/Four Swords.

Det är vad vi kallar en bonus av legendariska mått!

Köper du Limted Edition-utgåvan av The Legend of Zelda: The Wind Waker ingår en bonusskiva med två extra Zelda-spel: The Legend of Zelda: Ocarina of Time och The Legend of Zelda: Ocarina of Time: Master Quest (bilden nedan)!

Bilder

Betyg

{REVIEW}

label=Totalt

decimal=0

max=10

Grafik=10

Ljud=10

Spelbarhet=9

Urmaning=10

{/REVIEW}

Additional Info

 • Boxart: Boxart
 • Format: Nintendo GameCube
 • Genre: Äventyr
 • Utvecklare: Nintendo
 • Utgivare: Nintendo
 • Svensk distribution: Bergsala AB
 • Spelare: 1
 • Kontroller: Nintendo GameCube Controller
 • Kompatibla tillbehör: Memory Card 59, Memory Card 251, Nintendo GameCube Game Boy Advance Cable
 • Release: fredag, 02 maj 2003
 • Ålder: Ålder
 • Pegi: Pegi
Christian Karlsson

Email

Related items

 • NES Classics 10: Zelda II: The Adventure of Link fyller 13 år
  in Spel

  Idag vill vi på Nintendowebben uppmärksamma att spelet NES Classics 10: Zelda II: The Adventure of Link till Game Boy Advance fyller år.

  NES Classics 10: Zelda II: The Adventure of Link
  Idag är det exakt 13 år sedan NES Classics 10: Zelda II: The Adventure of Link lanserades i Sverige.

  Zelda II: The Adventure of Link (förkortat AoL. Ibland felaktigt kallat för Zelda II: Link´s Adventure) är ett TV-spel som släpptes på Nintendos konsol NES (Nintendo Entertainment System) 1988 och är det andra spelet i The Legend of Zelda-serien. Spelet återutgavs på Game Boy Advance 2004. Själva spelkassetten, som vanligtvis var i grå plast, var precis som föregångaren The Legend of Zelda helt guldfärgad. Spelet utvecklades av mannen bakom Super Mario Bros-serien och många andra av Nintendos storsäljare, Shigeru Miyamoto.

  Det har utkommit flera utgåvor av spelet. De flesta med guldfärgade kassetter, men också en där kassetten var i grått standardutförande (endast i USA) 2005 släpptes en version till Game Boy Advance i NES Classics Series.

  Boxart

  NES Classics 10: Zelda II: The Adventure of Link

  Bilder

  {gallery}spel/zelda/aol/nc10{/gallery}

 • The Legend of Zelda: Four Swords Adventures fyller 13 år
  in Spel

  Idag vill vi på Nintendowebben gratulera spelet The Legend of Zelda: Four Swords Adventures till Nintendo GameCube som fyller 13 år.

  The Legend of Zelda: Four Swords Adventures
  Idag är det exakt 13 år sedan The Legend of Zelda: Four Swords Adventures lanserades i Sverige.

  The Legend of Zelda: Four Swords Adventures (förkortat FSA) är spel nummer elva i The Legend of Zelda-serien. Det är även det enda spelet i serien som koncentrerar sig på multiplayerläget. Det släpptes till Nintendo Gamecube i början av 2005. Möjligheten att spela flera personer i ett Zelda-spel dök upp första gången i The Legend of Zelda: A Link to the Past/Four Swords till Game Boy Advance, men var där inte så utvecklat som i Four Swords Adventures. Men trots det är inte spelet särskilt känt, eftersom flerspelarläget sägs ta udden av den äkta Zeldakänslan.

  Boxart

  The Legend of Zelda: Four Swords Adventures

  Bilder

  {gallery}spel/zelda/fsa{/gallery}

 • The Legend of Zelda: Twilight Princess (GCN) fyller 11 år
  in Spel

  Idag vill vi på Nintendowebben gratulera spelet The Legend of Zelda: Twilight Princess till Nintendo GameCube som fyller 10 år.

  The Legend of Zelda: Twilight Princess
  Idag är det exakt 10 år sedan The Legend of Zelda: Twilight Princess lanserades i Sverige.

  The Legend of Zelda: Twilight Princess (förkortat TP) är en titel på ett spel utvecklat av Nintendo. Spelet är det tolfte i Zelda-serien och släpptes till Nintendo Wii den 8 december 2006 och till Nintendo GameCube den 15 december 2006. Spelet anses vara Nintendos största och faktiskt sista satsning till Nintendo GameCube, då detta var det sista spelet som Nintendogjorde till konsolen, så detta spel blev slutet för Nintendo GameCube och starten för Nintendo Wii.

  Twilight Princess är även släppt till Nintendo Wii, där spelaren kan använda den nya rörelsekänsliga kontrollen. Noterbart är att det finns två versioner av samma spel, en version av spelet till Nintendo GameCube och som är den riktiga versionen då det från början var tänkt till Nintendo GameCube och en till Nintendo Wii.

  Spelet skulle släppts redan 2005, men lanseringen blev uppskjuten först till våren 2006 och sedan till det slutgiltliga som blev hösten/vintern 2006 istället. Under slutet av 2004, då spelet gick under namnet Zelda 2005, spreds en bild från E3, där Shigeru Miyamoto presenterade det nya Zeldapselet under namnet The Legend of Zelda: Gates of the Realm. Spelet blev runt samma tidpunkt även kallat för The Legend of Zelda: Reigns of Sorrow. Båda namnen visade sig senare vara falska och bilden från E3 visade sig vara förfalskad.

  Boxart

  The Legend of Zelda: Twilight Princess

  Bilder

  {gallery}spel/zelda/tp/gc{/gallery}

 • The Legend of Zelda: Ocarina of Time fyller 19 år
  in Spel

  Idag vill vi på Nintendowebben gratulera spelet The Legend of Zelda: Ocarina of Time till Nintendo 64 som fyller 19 år.

  The Legend of Zelda: Ocarina of Time
  Idag är det exakt 18 år sedan The Legend of Zelda: Ocarina of Time lanserades i Sverige.

  The Legend of Zelda: Ocarina of Time (förkortat OoT) är det femte spelet i den kända och kultförklarade The Legend of Zelda-serien. Det var det första Zelda-spelet till Nintendo 64, och därmed det första Zelda-spelet i 3D. Det släpptes 1998. Bakom historien ligger Nintendos stjärnspelskapare Shigeru Miyamoto. År 2003 släpptes spelet igen på en bonusskiva till den som köpte den limiterade versionen av The Legend of Zelda: The Wind Waker till GameCube, skivan innehåller också en ny version av spelet som kallas The Legend of Zelda: Ocarina of Time Master Quest, vilket är samma spel fast med svårare nivåer, detta spel heter i Japan Ura Zelda och släpptes till 64DD, diskett-tillbehöret till Nintendo 64 som aldrig släpttes utanför Japan. Ocarina of Time finns även med på den limiterade utgåvan av The Legend of Zelda: Collectors Edition även det till GameCube som även innehåller The Legend of Zelda: Majora´s Mask och de två första Zelda-spelen till NES: The Legend of Zelda och Zelda II: The Adventure of Link. Ocarina of Time har även kallats det bästa tv- och datorspel som någonsin gjorts. Spelet hamnade även på plats 5 på listan "De 50 bästa konsolspelen", i Guinness World Records 2009: Gamer´s Edition.

  Spelet återlanserades under sommaren 2011 till Nintendo 3DS.

  Boxart

  The Legend of Zelda: Ocarina of Time  The Legend of Zelda: Ocarina of Time

  Bilder

  {gallery}spel/zelda/oot/n64{/gallery}

 • The Legend of Zelda: Spirit Tracks fyller 8 år
  in Spel

  Idag vill vi på Nintendowebben gratulera spelet The Legend of Zelda: Spirit Tracks till Nintendo DS som fyller 8 år.

  The Legend of Zelda: Spirit Tracks
  Idag är det exakt 8 år sedan The Legend of Zelda: Spirit Tracks lanserades i Sverige.

  The Legend of Zelda: Spirit Tracks (förkortat ST) är titeln på Nintendos andra The Legend of Zelda-spel till Nintendo DS. Spelet presenterades den 25 mars 2009 av Satoru Iwata på 2009 års Game Developers Conference. Handlingen utspelar sig ett sekel efter handlingen i The Legend of Zelda: Phantom Hourglass. Spelets grafik är liknande den som användes i The Legend of Zelda: Phantom Hourglass och The Legend of Zelda: The Wind Waker och i spelet tar sig Link runt med hjälp av ett ånglok.

  Boxart

  The Legend of Zelda: Spirit Tracks

  Bilder

  {gallery}spel/zelda/st{/gallery}

Login to post comments